top of page
Search

Messi i Gaudí

Els meus dos últims retrats de gran format sembla no tenir res en comú però si investiguem una mica les seves vides sí que es poden trobar certs paral·lelismes.


Primer de tot vull explicar que tots dos casos són persones que a mi em criden molt l'atenció i també em produeixen certa admiració, és per això que vaig pintar els seus retrats.


Gaudí i Messi a banda de la similitud a les seves pronunciades barbes, que són molt típiques i agraïdes en el gènere del retrat, tenen algunes característiques que els fan éssers únics.


Una és la seva extrema creativitat al seu camp, un al camp de l'arquitectura i un altre al terreny de joc, en ambdós hàbitats ells destaquen per la seva imaginació i la seva capacitat de crear gairebé sense límits. Potser tingui a veure que tots dos van patir una malaltia de petits que van haver de superar. Se sap que Gaudí patia una malaltia reumàtica que l'obligava a estar al llit durant llargues temporades i com Messi, que patia una malaltia relacionada amb el creixement, van haver de bregar amb el dolor i les dificultats des de la infància. Aquest tipus d'episodis d'alguna manera us obliguen a fer cert tipus d'introspecció.


Una altra cosa que els uneix és que tots dos tenen una relació molt directa amb la ciutat de Barcelona i alhora amb Catalunya, podríem dir que en tots dos casos la seva obra i la seva persona projecten al món el nom de la seva ciutat com ningú més ho ha fet .


En el fons, Gaudí i Messi són dos grans artistes ia mi els bons artistes m'encanten.


bottom of page