top of page
Search

Confinament a Igualada

Fa unes setmanes va començar a tot el planeta una epidèmia que afecta totes les estructures del món, un fet històric sens dubte. Particularment la meva ciutat, Igualada, s'ha tornat involucrada en un brot i les autoritats van decidir confinar la nostra ciutat per evitar l'extensió de l'epidèmia cap a altres poblacions. Personalment no he canviat gaire de la meva vida ja que sóc força casolà però en tenir més temps per pensar he tingut algunes idees per al meu projecte artístic.

Durant aquests primers 15 dies de confinament he començat un retrat homenatge per a aquelles persones que treballen a la sanitat i altres llocs que requereixen estar actius durant aquest període. El retrat és una rèplica de “La jove de la perla” de Vermeer, un dels quadres més coneguts de la història. Realitzar aquesta pintura em permet diverses coses, primer aprendre d'un mestre de la pintura, segon mostrar en uns vídeos el procés que faig perquè altres artistes i aficionats puguin veure els meus procediments a l'hora de pintar un retrat.

Finalment, com ja he dit, homenatjar aquelles persones que dediquen el seu temps a ajudar altres en aquests moments difícils i és per això que simbòlicament posaré una màscara al retrat perquè quedi en record d'aquests moments que tots estem vivint.


Sembla que estem en una cosa semblant a un canvi d'era, si s'allarga sens dubte hi haurà un abans i un després de l'aparició del coronavirus, desig de cor que després del mal glop sorgeixi un món millor i que la “maledicció” es converteixi en benedicció.

Gràcies a tothom!



bottom of page