top of page
Search

La Ment Artística


Navegant per internet i per pura casualitat em vaig trobar amb un article molt interessant sobre la psicologia de la ment artística. La veritat que em sento molt identificat amb tots els punts, volia compartir aquesta informació amb tots vosaltres:

1. Són més sensibles i profunds. Hi ha coses que no es poden expressar amb paraules i els artistes tenen una manera estupenda de comunicar-les. Però per això han realitzat una anàlisi exhaustiva de la realitat, han absorbit les sensacions, les emocions i les han plasmat en un llenç o en una cançó. Els artistes no es queden en allò conscient i racional, van una mica més enllà. Per mi aquesta habilitat és cada cop més important en un món enfocat a l'èxit tangible i en què se'ns ha oblidat que sentir és el que ens fa estar vius.

2. Guarden una gran disciplina i perseverança. Per fer art cal estudiar, i molt. Cal conèixer les lleis, les normes, les tècniques i anar perfeccionant-ho tot i alhora trobar inspiració. Per això cal temps i molta passió per caure't un milió de vegades i tornar-te a aixecar.

El geni és un 10% d'inspiració i un 90% de transpiració (Edison).

3. Gran capacitat d'introspecció. Per poder expressar tant, cal tenir què explicar. En la majoria dels casos, els artistes han viscut situacions dures que els han fet mirar cap a dins, autoanalitzar-se i conèixer-se ells mateixos. No cal haver estat una víctima, però sí tenir aquesta sensibilitat per connectar amb cert dolor ja sigui propi o aliè.

4. Gran creativitat. En aquesta vida no només hi ha una única solució possible, hi ha múltiples camins i això aporta una gran varietat d'habilitats, una capacitat descomunal de proporcionar al món coses úniques. Per crear no cal tenir por de ser diferent, aquesta és precisament la teva arma.

5. Una visió més positiva. Em direu que un gran nombre d'artistes acaben suïcidant-se o amb depressió, però sé del cert que mentre creen, mentre fan art, mentre gaudeixen de l'art d'altres, les endorfines es multipliquen en quantitats sorprenents. Quan veus art a tot arreu, et sents agraït i ets feliç.

6. Capacitat de realitzar moviments socials. Gràcies al fet que els artistes veuen el món d'una manera diferent, no tenen por d'enfrontar-se a les masses i, per tant, tenen la capacitat de mostrar al món una visió més justa i més humana, tenen la capacitat de reivindicar-se.

7. Gran capacitat d'empatia. Cada artista té el seu estil. Al món de l'art és meravellós veure que el que es reforça, el que es premia és que cadascú desenvolupi la seva pròpia personalitat, el seu propi estil, que cadascú sigui diferent de l'altre. Això és increïble perquè les persones aprenen a comprendre els altres, a posar-se a la pell de l'altre, a respectar ia apreciar allò que han d'expressar altres persones.

8. Capacitat d'autoteràpia. És molt terapèutic poder plasmar els teus desitjos i les teves pors, donar vida a això que només existeix a la teva ment. No hi ha barreres per a la imaginació; amb l'art pots fer qualsevol cosa.

9. Més desenvolupament de l'hemisferi dret del cervell. L'hemisferi dret no fa servir mecanismes convencionals per a l'anàlisi dels pensaments. Proporciona facultats visoespacials no verbals, s'especialitza en sensacions i sentiments. Integra diversos tipus dinformació i els transmet com un tot. També s'encarrega de moltes activitats atribuïdes a l'inconscient.

Grecia de Jesús, psicóloga de PSICOPOCKET


bottom of page