top of page
Search

EXPOSICIÓ "EL SEGLE D'OR"


Fa pocs dies vaig anar a veure l'exposició a CAIXAFORUM titulada "Velázquez i el segle d'or", va ser una exposició molt interessant per a mi ja que no és gens habitual poder veure obres de Velázquez en directe a prop de casa. Vaig anar per veure més de prop la tècnica concreta que feia servir el mestre sevillà i altres pintors de l'època. La veritat vaig quedar impressionat per la tècnica i el color de les obres, semblaven estar fetes d'una exquisida simplicitat. Velázquez m'agrada perquè no defineix el que pinta sinó que insinua i deixa que l'ull de l'espectador sigui el que crea la imatge perfecta al cap. Tots els grans mestres han tingut aquesta capacitat i és una cosa que a l'art contemporani no veiem ja que molts pintors actuals tendeixen a sobredefinir els detalls com si fossin una màquina de fotografiar en lloc d'un pintor.

M'he enportat algunes idees a casa per a les meves properes pintures, especialment pel que fa a la tècnica i algunes valoracions que he fet sobre com pintaven aquests pintors. Molt recomanable per a tothom. Fins a la propera!!

https://www.youtube.com/watch?v=Q23ZRwI0HNgbottom of page