top of page
Search

La llum del teu estudi


La llum del teu estudi és un tema important per a qualsevol pintor ja que la variació de llum durant el dia provoca certs canvis en la percepció dels colors que fem servir per pintar. Així que l'ideal seria disposar d'una llum molt semblant a cada sessió per evitar aquestes variacions cromàtiques.


Al meu entendre, tenim dues opcions. La primera seria evitar la llum solar al màxim i disposar de bones fonts de llum de color blanc pur, que no modifiquen les tonalitats de les teves pintures. La meva recomanació seria fer servir bombetes led de 5000 Kelvin (temperatura de color) amb prou potència per il·luminar el teu estudi evitant reflexos i brillantors no desitjats.


La segona opció seria intentar difuminar la llum solar que entra a la teva habitació amb alguna tela específica a prop de les finestres. D'aquesta manera evitarem la llum directa del sol i aconseguirem una llum molt més suau i expansiva a tot el teu estudi. A més, podem disposar de llum artificial per completar una il·luminació ideal per al pintor.(Estudio de Rembrandt en Amsterdam 1606-1669)


bottom of page