top of page
Search

El mirall no enganya


Un vell truc per millorar els teus dibuixos i pintures, especialment quan fem retrats, és reflectir la teva obra en un mirall per detectar ràpidament els errors que la teva ment no veu. Això passa perquè quan dibuixem una cara el nostre hemisferi esquerre sol jutjar les coses a la seva manera i ens acostumem a la nostra visió pensant que és la correcta. En reflectir la nostra obra davant del mirall obtindrem una altra perspectiva diferent de l'habitual i ens permetrà de manera molt clara detectar i corregir els errors de proporcions que solem cometre de forma involuntària.

Una altra recomanació en la mateixa línia per a aquells que vulguin aprendre més seria llegir el llibre Aprendre a Dibuixar amb el Costat Dret del Cervell de Betty Edwards on s'ensenyen exercicis molt interessants per aprendre a canviar la nostra percepció i aprendre a observar sense judicis, així millorarem les nostres habilitats artístiques i humanes.

Així doncs, la propera vegada que facis un retrat, fes servir un mirall de tant en tant i deixa't guiar pel seu reflex, recorda que el mirall no enganya.


bottom of page